Jouw huid en Acne
Acne is een zichtbare huidaandoening waarbij een ontsteking ontstaat van de talgklierfollikel. Acne is vooral bij jongeren een veel voorkomend probleem, die zich daardoor extra onzeker kunnen gaan voelen. Ook op latere leeftijd kan acne ontstaan. Acne kan niet snel worden genezen. Een goede behandeling kan ervoor zorgen dat de acne rustig wordt en blijft, waardoor de huid steeds meer herstelt. Het zelf verwijderen van de puistjes kan tot beschadigen van de huid leiden met littekens als gevolg. Om dit te voorkomen is het raadzaam de huid zo snel mogelijk te behandelen. 

Ziektekostenverzekering
Irene heeft een acne-specialisatie, waardoor acnehandelingen veelal worden vergoed door de zorgverzekering. Check hiervoor je verzekeringspolis.

Behandelen
Helaas kunnen we geen gouden bergen beloven, maar Irene kan als acne-specialist wel helpen om de conditie van de huid en het aanzien van de huid te verbeteren. Verder is het heel belangrijk wat jij zelf er thuis mee gaat doen. Door de geadviseerde producten te gebruiken en de overige adviezen op te volgen zal je meestal al snel resultaat gaan zien. En is dat niet zo? Laat van je horen en bespreek dit. Je doet het n.l. niet alleen en je kunt voor al je vragen bij Irene terecht. 

Je eerste bezoek aan de schoonheidssalon Rozemarijn.
Je hebt je eerste afspraak in de salon. Ben je jonger dan 18 jaar, dan is het wenselijk deze eerste keer één van je ouders/verzorgers mee te nemen. Er wordt best wel wat besproken en nagevraagd, dus 2 onthouden en weten meer dan één. Bovendien moet er een beslissing worden genomen over welke behandeling het gaat worden en welke producten aangeschaft gaan worden.

Tijdens de intake  probeert Irene er achter te komen welke factoren de acne bij jou zouden kunnen verergeren en bespreekt ze met jou, wat je zelf aan je acne kan doen. Zaken als voeding, lifestyle, wat doe je en heb je zelf al gedaan om je huid te verbeteren, worden besproken, evenals wat is de conditie van jouw huid, welke behandeling is het meeste geschikt voor jou en wat zijn de kosten en frequentie van de behandeling.

In het begin zal de behandelfrequentie hoger liggen. Ze neemt af naarmate de conditie van de huid verbetert. Tussen de behandelingen zitten dan steeds langere tussenpozen.

Acne behandelingen

45 Minuten behandeling
Acne Ik €45,00

Reinigen, scrub/peeling, verwijderen comedonen pustels en onzuiverheden, aanbrengen masker en crème.
Je huid wordt op een milde manier teruggebracht naar de basis en je gaat je huid laten wennen aan de producten van Ik Skin Perfection. 
Ben je nog heel jong of heb je een lichte acne, dan kan deze behandeling voor een langere periode zeer geschikt voor je zijn. Er kan gevarieerd worden met het masker.

Acne behandeling Meditopics* ±35 min €38,00
Reiniging, verwijderen onzuiverheden, peeling met glycolzuur, nabehandelingscrème

Er wordt gewerkt met de producten van Meditopics. Nadat je huid is gereinigd wordt de huid ontvet. Vervolgens wordt de peeling aangebracht door middel van een wattenstaafje. De intensiteit van de peeling wordt bepaald aan de hand van het huidprobleem. Na het aanbrengen zal de peeling een paar minuten een branderig gevoel geven. Bij het verwijderen van de peeling is dit gevoel meteen verdwenen. Na het verwijderen van de peeling is de huid wat roder van kleur. Vervolgens worden comedonen, pustels en andere onzuiverheden verwijderd en wordt de behandeling afgesloten met een dagverzorging en tevens zonbescherming.

60 Minuten behandeling
Acne Pumpkin Peel €65,00
Bij actieve acne. 
Er wordt gewerkt met de producten van Ik Skin Perfection.
Na de reiniging, wordt er een zuiverend ontgiftend masker aangebracht op je gezicht en als dit is verwijderd wordt de huid behandeld met milde maar effectieve zuren met behulp van het Peelsystem. Je huid zal wat prikkelend aanvoelen en warm en rood worden. Nadat dit is verwijderd worden comedonen, pustels en onzuiverheden verwijderd en vervolgens wordt je huid gevoed met de producten van het serum layering concept waarmee ook gewerkt wordt aan het microbioom van je huid. Ten slotte wordt de behandeling afgesloten met een passende crème en zonnebrandcrème. 

60 Minuten behandeling
Acne Organic Peel €65,00
Bij passieve acne/ acne littekens

Er wordt gewerkt met de producten van Ik Skin Perfection.
Na de reiniging en het verwijderen van onzuiverheden, wordt de huid behandeld met milde maar effectieve zuren met behulp van het Peelsystem. Er volgt een korte bindweefselmassage of guasha massage en vervolgens een passend masker. Daarna  wordt de huid gevoed met het serum layering concept, waarmee tevens aan het microbioom van de huid wordt gewerkt. Ten slotte wordt de behandeling afgesloten met een passende crème en zonnebrandcrème. 

Het effect van de peelingbehandelingen met zuren is het volgende:
• het remt de talgproductie af
• het vermindert de verdikking van de bovenste huidlaag, waardoor poriën minder snel verstoppen
• het desinfecteert, vermindert en remt de ontstekingen af
• het stimuleert de doorbloeding en celvernieuwing, waardoor het huidoppervlak frisser, gladder en egaler wordt
• het verfijnt de huidstructuur
• het verkleint het risico op littekenvorming 

Belangrijk om te weten! Direct na de behandeling kan de huid er rood uitzien, maar dat zal snel afnemen. Soms kan er een lichte schilfering plaatsvinden. Direct na de behandeling kunnen de dagelijkse werkzaamheden worden hervat. De doeltreffendheid van een oppervlakkige peeling hangt af van de herhaling van de behandeling.

Advies
Eén uur na de behandeling mag er weer make-up worden aangebracht. Na de behandeling dien je de huid goed te beschermen met een zonnebrandproduct van het merk waar je de behandeling van hebt gekregen en je de thuisproducten van gebruikt.

Dermapen MicroNeedling
In een later stadium is een Dermapenbehandeling een mooie behandeling waar heel veel resultaat mee kan worden behaald. Zie hiervoor de pagina behandelingen 'Dermapen MicroNeedling'.