Bindweefselmassage
De bindweefselmassage is een zeer intensieve massage en uitstekend geschikt om de huidconditie te verbeteren. Ook dit is een Power Treatment.


Iemand met een jong, strak en rimpelvrij gezicht heeft een goed en stevig bindweefsel. Dit bindweefsel zit vol met collageen en elastine. Bij het verouderen van de huid wordt er minder collageen en elastine in het bindweefsel aangemaakt. De rek gaat er uit, de huid wordt slapper en het gevolg is rimpels.

Bij bindweefselmassage wordt de onderste laag van de huid, het onderhuidse bindweefsel geprikkeld. Verklevingen  worden losgemaakt. Deze beperken de doorbloeding en kunnen het functioneren van de onderste huidlagen beperken. Door de diepe massagetechnieken die inwerken op het bindweefsel wordt de doorbloeding geactiveerd en de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. De massage versnelt de afvoer van afvalstoffen en verbetert de effectiviteit van de spieren. Het werkt celvernieuwend, waardoor de huid er jonger en steviger uit zal zien.

Rimpels, littekens en vochtophopingen kunnen verminderen, de huid voelt gladder aan en zal meer glans hebben. Werkstoffen uit serums en crèmes kunnen beter worden opgenomen doordat de huid en de huidstructuur verbetert.

De massage is geschikt voor alle huidtypen en kan zowel preventief als bij huidproblemen of klachten worden ingezet. Het is zeer geschikt om rimpels of acne te verminderen, een verslapte, verouderde of slecht doorbloede huid te verbeteren of om littekenweefsel los te maken.

Een korte bindweefselmassage zit standaard in de volgende behandelingen:
Fase 3 en 4 van het Reset Programm
Skin & Age behandelingen en Skin & Acne Organic Peel van de Power Treatments.

Daarnaast kun je voor de volgende behandelingen kiezen waarbij je een uitgebreide bindweefselmassage (25 min) krijgt.

Bindweefselmassage basic ±35 min      €37,50
Reiniging, scrub, serum of acid, bindweefselmassage  en afsluitend verzorging in de vorm van serums en of fruitzuren, 24-uurscrème, infusion oil en zonbescherming. 

Bindweefselmassage   ±20 min      €21,00
Dit is de bindweefselmassage zoals hierboven beschreven en kan worden toegevoegd aan een fase 3 of 4 behandeling of een Power Treatment. De bindweefselmassage die al in deze behandeling zit, wordt hiermee uitgebreid. 

De massage heeft in kuurvorm het meeste effect. Naarmate de kuur vordert, wordt het weefsel soepeler en gaat de structuur van de huid er steeds beter uitzien. De huid raakt beter doorbloed en afvalstoffen worden sneller afgevoerd.

Het beste is een kuur van 6 weken, waarbij je elke week een bindweefselmassage ondergaat. Vervolgens onderhoud je het resultaat door vervolgens elke 6 weken een bindweefselmassage te ondergaan. 

Contra-indicaties:
-Koorts

-Hartklachten
-Bloeddrukproblemen
-Algehele malaise
-Hemofilie
-Kwaadaardige tumoren
-Na de zevende maand zwangerschap
-Bepaalde medicijnen (bloedverdunners en corticosteroïden).