Bindweefselmassage
De bindweefselmassage is een zeer intensieve massage en uitstekend geschikt om de huidconditie te verbeteren.

Iemand met een jong, strak en rimpelvrij gezicht heeft een goed en stevig bindweefsel. Dit bindweefsel zit vol met collageen en elastine. Bij het verouderen van de huid wordt er minder collageen en elastine in het bindweefsel aangemaakt. De rek gaat er uit, de huid wordt slapper en het gevolg is rimpels.

Bij bindweefselmassage wordt de onderste laag van de huid, het onderhuidse bindweefsel geprikkeld. Verklevingen  worden losgemaakt. Deze beperken de doorbloeding en kunnen het functioneren van de onderste huidlagen beperken. Door de diepe massagetechnieken die inwerken op het bindweefsel wordt de doorbloeding geactiveerd en de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. De massage versnelt de afvoer van afvalstoffen en verbetert de effectiviteit van de spieren. Het werkt celvernieuwend, waardoor de huid er jonger en steviger uit zal zien.

Rimpels, littekens en vochtophopingen kunnen verminderen, de huid voelt gladder aan en zal meer glans hebben. Werkstoffen uit serums en crèmes kunnen beter worden opgenomen doordat de huid en de huidstructuur verbetert.

De massage is geschikt voor alle huidtypen en kan zowel preventief als bij huidproblemen of klachten worden ingezet. Het is zeer geschikt om rimpels of acne te verminderen, een verslapte, verouderde of slecht doorbloede huid te verbeteren of om littekenweefsel los te maken.

De massage heeft in kuurvorm het meeste effect. Naarmate de kuur vordert, wordt het weefsel soepeler en gaat de structuur van de huid er steeds beter uitzien. De huid raakt beter doorbloed en afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Een kuur kan bestaan uit 3 keer één keer per week een behandeling. Het resultaat wordt nog mooier als je vervolgens een rustpauze van 3 weken inlast en vervolgens weer een kuur doet van 3 keer één keer per week een behandeling. Je kunt het resultaat onderhouden door  vervolgens elke 6 weken een bindweefselmassage te ondergaan. 

Bindweefselmassage kan als aanvullende behandeling aan elke gezichtsbehandeling worden toegevoegd, maar zit al standaard in veel van de behandelingen van Ik Skin Perfection.
Dit is het geval bij de volgende behandelingen:
Fase 3 en 4 van het Reset Programm
Skin & Age en Skin & Acne Organic Peel van de Power Treatments.
Vraag naar de mogelijkheden in de salon.

Contra-indicaties:
-Koorts
-Hartklachten
-Bloeddrukproblemen
-Algehele malaise
-Hemofilie
-Kwaadaardige tumoren
-Na de zevende maand zwangerschap
-Bepaalde medicijnen (bloedverdunners en corticosteroïden).