Acne behandeling Meditopics

Bij de acne behandeling van Meditopics maken we gebruik van een glycolzuurpeeling. Een peeling is een dermatologische handeling die tot doel heeft de huid af te pellen,  oftewel dunner te maken, zodat via regeneratie de huid er beter uit gaat zien. Dit doen we met de Meditopics AHA-gel.

De Alpha Hydroxy Acids (A.H.A.), waartoe het glycolzuur behoort, zijn een familie van plantaardige zuren (melkzuur, wijnsteenzuur, appelzuur en druivenzuur). Glycolzuur is de kleinste molecuul van alle AHA’s, daardoor dringt ze het best in de huid door en is ze effectiever dan de andere zuren. De huid wordt gestimuleerd tot celvernieuwing en de aanmaak van nieuw collageen. Er vindt een versnelde afschilfering van  de hoornlaag plaats en de tonus van het steunweefsel wordt verhoogd. De huiddoorbloeding verbetert. Doordat de huid als het ware iets dunner wordt gemaakt, neemt de verstopping in de talgklieruitvoergangen af en verzamelt huidsmeer dat in de talgklieren wordt geproduceerd zich niet meer in een haarzakje. Daardoor neemt acne af.
Een glycolzuurpeeling is de aangewezen manier om de huid gladder, gezonder en steviger te maken. Toch hangt de doeltreffendheid van een oppervlakkige peeling vooral van de herhaling van deze handeling af.

De behandeling
Nadat de huid is gereinigd, worden comedonen, pustels en andere onzuiverheden verwijderd en wordt de huid ontvet. Vervolgens wordt de peeling aangebracht door middel van een wattenstaafje. De intensiteit van de peeling wordt bepaald aan de hand van het huidprobleem. Na het aanbrengen zal de peeling een paar minuten een branderig gevoel geven. Bij het verwijderen van de peeling is dit gevoel meteen verdwenen. Na het verwijderen van de peeling is de huid wat roder van kleur.

 Advies
* Gebruik altijd een zonneproduct met een hoge beschermingsgraad gebruiken(bijv. Meditopics Sunblock SPF 50)
* Gebruik make-up op waterbasis of een getinte dagcrème.

Al vanaf de allereerste behandelingen zal de huid merkbaar beter worden. Voor een optimaal resultaat zijn echter minstens 7 of 8 behandelingen vereist. De doeltreffendheid van een peeling met glycolzuur hangt vooral van de herhaling van de handeling af. Tussen de behandelingsbeurten, zoals gedurende de voorbereidingsperiode, de AHA gel 5% of 10% ‘s morgens en/of ‘s avonds aanbrengen.

Belangrijk om te weten!
-Na de peeling kan de huid roodheid en soms afschilfering gaan vertonen, maar je kunt je gewoon in het openbaar vertonen.
-Het bepalen van de duur van de behandeling is afhankelijk van het verloop van het genezingsproces. In het begin van de behandeling zal de behandelfrequentie hoger liggen. Ze neemt af naarmate de conditie van de huid verbetert. Tussen de behandelingen zitten steeds langere tussenpozen.
-Als je thuis de huid ook verzorgt met de Meditopics-producten zal het resultaat vaak snel erg bevredigend zijn.
-Veelal worden deze acnebehandelingen vergoed door de zorgverzekering. Kijk in je verzekeringspolis of acne vergoed wordt en voor welk bedrag.

We hebben nog meer Acne behandelingen. Deze worden gegeven met de producten van Ik Skin Perfection. Kijk hiervoor naar de Reset behandelingen en Power Treatments van Ik Skin Pefection.